top of page
_DSC3816.jpg
Ökovendégház: Image

Ökovendégházunk

Vendégházunk a Pécselyi medence felett, a Hideg hegyen található, a Balatoni Kék Túra útvonalán közvetlenül. Káprázatos panoráma nyílik a Balatonra, a Tihanyi félszigetre, az alattunk hullámzó dombokra. Vendégházunkat szőlők és az erdő öleli körbe, nincsen a környezetében semmilyen zavaró tényező, ami a kikapcsolódást megzavarhatná. Sötétben a Balatonon tükröződő holdban, vagy a tejútrendszerben is lehet gyönyörködni, ősszel a szarvasbőgés nyújt felejthetetlen élményt. 

Az  egy légtérű apartman maximum 4 fő számára biztosít kényelmes helyet. A hálófülkében egy széles (180 cm) franciaágy található, a nappaliban pedig a kanapé alakítható át 2 személyes ággyá. Kérésre babaágyat, etetőszéket biztosítunk.

A konyhában hűtő, gázfőzőlap, mosogató található.   

Jó időben a teraszon, egyéb esetekben az étkező panorámás ablakánál kialakított bárpulton tudjátok elfogyasztani az ételeket, italokat.

Nagyon fontos információ vendégeink számára, hogy házunk önellátó: a ciszternában összegyűjtött esővíz biztosítja a vízellátását (megfelelő szűrés után), így nem javasolt korlátlanul vizet fogyasztani. Az elektromos áramot napelemes rendszer biztosítja. Napos időben általában nem szokott hiány lenni, de tartósan borús időben az áramfogyasztás is odafigyelést, önmérsékletet igényel.  Az apartman fűtése és melegvízellátása fatüzelésű kandallóról és napkollektorokról biztosított, ezzel kapcsolatban semmi tennivalója nincsen vendégeinknek, a megfelelő hőmérsékletet mi felügyeljük.

A fürdőszobában és a konyhában speciális szappanokat biztosítunk a fürdéshez, hajmosáshoz, mosogatáshoz. Ezekre egyedi szennyvíztisztítónk miatt van szükség, próbáljátok ki őket bátran!

Ökovendégházunk háziállatokat nem fogad, és a dohányzás nem megengedett! Megértéseteket köszönjük!

Szoba felszerelés
1 db 180 cm széles franciaágy
1 db kanapé, amely 2 személyes ággyá alakítható
Fürdőszoba: Wc, mosdó, zuhanyfülke
Konyha: hűtő, gázfőzőlap, mosogató

Panorámás terasz
Etetőszék, babakád (foglaláskor jelezni szükséges igényeteket)
Szűrt víz ivóvíznek
Törölköző, ágynemű biztosított
A nyílászárók szúnyoghálóval felszereltek
1 üveg minőségi ajándékbor

A nyugalom megzavarására alkalmas TV készülék és wifi nincsen a szobában

Foglalás

Vendégházunkba telefonon vagy email-en keresztül van lehetőség bejelentkezni.​

A foglalás véglegesítéséhez a visszaigazolás után, a szállásdíj 30 %-át 2 napon belül kérjük elutalni a megadott számlaszámra. Amennyiben ezen idő alatt nem érkezik meg a befizetés vagy a visszajelzésünkre nem reagálnak, úgy nem tartjuk tovább a lefoglalt napokat.

A foglaló megfizetése banki átutalással történhet a visszaigazoláskor megadott bankszámla számra. Az utalásnál kérjük, a közlemény rovatban feltüntetni a foglaló nevét és a foglalni kívánt dátumot.

Lemondási feltételek

Amennyiben a lefoglalt, visszaigazolt szállást az érkezés időpontja előtt minimum 14 nappal előbb lemondják, akkor a szállásdíj vagy a foglalóként megfizetett díj 90 %-a jár vissza (átutalt összegből levonva a visszautalási és egyéb költségek).

A kevesebb, mint 14 nappal előbb lemondott és foglalózott szállásdíjat nem áll módunkban visszatéríteni!

A lefoglalt idő előtti távozás esetén a teljes szállásdíjat meg kell fizetni. 

Érkezés és távozás időpontja:

Érkezés napján a szállást 13:00 - 19:00 óráig lehet elfoglalni. Távozáskor kérjük, hogy 10 óráig hagyják el a vendégházat, hogy a következő Vendégeinknek rendezetten, tisztán tudjuk birtokba adni. Amennyiben 10 óráig nem hagyják el a szállást úgy + 1 napi szállásdíjat felszámítunk.
Kérjük, hogy érkezésüket a megelőző napon, illetve az érkezés napján minimum 2 órával előbb jelezzék! 

Ajándékutalvány

Vendégházunkban van lehetőség ajándékutalvány vásárlására is. Erről írásban és telefonon szívesen adunk bővebb tájékoztatást. 

***

AZ ÖKOVENDÉGHÁZ HASZNÁLATA

Vízhasználat

Vendégházunk a vizet esővízből nyeri. A tetőről gyűjtjük ciszternába, onnan érkezik a házba megfelelő szűrés után. A vízkészletünk tehát véges. Csapadékosabb időben jobban el vagyunk látva, szárazság idején különösen oda kell figyelni a fogyasztásra. Kérünk szépen titeket, ti is ügyeljetek arra, hogy feleslegesen ne folyjék el víz!

Kemikáliák használata

Vendégházunknál a víztisztítás biológiai úton történik. A szennyvíztisztítóban hasznos baktériumok tisztítják a vizet, aminek eredményeképpen szinte ivóvíz tisztaságú víz keletkezik. Ez a tisztított víz gyümölcsfáinkat öntözi. Azért, hogy ne szennyezzük a talajt, illetve, hogy ne bántsuk a tisztító baktériumokat, így nem szabad  bármit leengedni a lefolyóba. Kérünk benneteket, ne használjátok az otthon megszokott tusfürdőket, samponokat, hajbalzsamokat. Készítettünk ki szappant, úgynevezett szilárd sampont hajmosáshoz, illetve a mosogatáshoz mosogató szappant, amelyek nem károsítják a környezetet. Próbáljátok ki ezeket, mi is ezeket használjuk már régóta! Ráadásul a szappanok használatával nem vásárolunk újabb és újabb műanyag flakonokat sem.

Wc öblítés

A WC-be tilos bármi egyebet dobni a wc-papíron kívül. A wc papírral is takarékosan bánjatok, kérünk szépen benneteket! Felesleges a WC-t minden pisilés után leöblíteni. Szerintünk elég néhány alkalom után egyszer, amivel rengeteg vizet takarítunk meg. Használjátok bátran a kertben található panorámás komposzt WC-t is! Ez nem azonos a pottanytós budival. A komposzt WC-ben a kulcs abban van, hogy cellulózban gazdag almot szórunk a masszára, így szagtalan jóformán minden. Az összegyűlt „anyagból” ráadásul a legkiválóbb komposzt készül.

Mosás

Gyakori kérdés, hogy mivel mosunk, hogy ilyen finom illata van az ágyneműknek. Hát egyrészt olyan környezetbarát mosószerrel, amelyik nem veszélyezteti a szennyvíztisztító lebontó baktériumait. Öblítő helyett ecetet és illóolajat használunk. De azt a finom, friss illatot a naptól és széltől való száradástól nyerik a törölközők, ágyneműk. Igyekszünk hajtogatáskor mindent átnézni, de előfordulhat, hogy egy fűszál, levélke, vagy apró bogár az ágyneműre tapad. Ez nem a higiénia hiánya, hanem a természet jelenléte! Kinti száradásnál a nap fertőtlenítő hatása érvényesül, ami egy benti száradás, vagy szárítógép esetén nem tudna.

Áram

Az elektromos áramot kizárólag napelemes rendszerből nyerjük. A napelemek által megtermelt áramot lítium akkumulátorokban tároljuk. Napsütéses időben bőven el vagyunk látva, de felhős, ködös időben takarékoskodni kell az árammal. Hajszárítót, illetve nagy teljesítményű fogyasztót ilyenkor nem szabad használni annak érdekében, hogy maradjon energia a világításra, vagy a vízszivattyú működtetésére.

Hulladék

A hulladékot szelektíven gyűjtjük. A tiszta, elmosott műanyagokat, fémeket a mosogató alatti kukába helyezzétek légy szíves! Komposztáló láda lent a szőlőben található. Az üvegeket pedig tegyétek le csak a kuka mellé!  Köszönjük!

Fűtés

Az apartmanban padlófűtés van, termosztáttal tudjátok szabályozni a hőfokot. A melegvizet a pékműhelyben lévő kandalló állítja elő, aminek a tüzelését mi intézzük. Padlófűtés esetén a hőérzet jobb, mint radiátoros fűtésnél, azaz alacsonyabb hőfok mellett is melegebbnek fogjátok érezni.  A legkellemesebb a hőmérséklet, ha 20-21 fokra állítjátok be a termosztátot, így nem kell kiszellőztetni a meleget, ami pazarlás.

Ökovendégház: Text
Ökovendégház: Pro Gallery
bottom of page