top of page
_DSC3434.jpg

Farm-gasztronómia

A Hét kenyér Ökofarmon egyre nagyobb területen termelünk biozöldségeket,

amiket részben frissen, részben aszalva, sütve vagy főzve, kencéknek elkészítve kínálunk vendégeinknek.

2022 tavasza óta egyre bővül állatállományunk is.

Gyönyörű csirkéink tojják az aranyszínűen sárgálló tojásokat, kecskéink tejéből lágy - és kemény sajtokat, túrót készítünk,

ezek mind részét képezik a bőséges reggeliknek, illetve a külön kérhető vacsoráknak. 


Zarándokpékségünkben hetente kétszer sütünk kenyeret;

kovásszal készült, erdélyi, pityókás (krumplis) házi kenyeret, akácfával hevített kemencében. 

Mindemelett rengeteg lekvárt készítünk, tartósítószerek nélkül, a minimálisan szükséges cukorral, zamatos gyümölcsökből. 

Fűszer -és gyógynövényes kertünk egész évben ellát minket friss fűszerekkel,

amiket bőségesen használunk ételeink készítése során, illetve rengeteg teafüvet teszünk el télire.  

3000 m2-en szőlőt művelünk szintén vegyszermentesen, a minimálisan szükséges permetezést narancsolajjal végezzük.

A szőlőből bort és hőkezeléssel tartósított szőlőlét készítünk (amikor nem a seregélyek csupaszítják le a fürtökben gazdag töveket). 

Ételeink és italaink Zarándokpékségünkben azok számára is elérhető,

akik nem töltenek nálunk több napot a Vendégházban, csak felkirándulnak hozzánk. 

Szombatonként vagyunk nyitva 12 órától (télen 16 óráig, nyáron 18 óráig), de az aktuális nyitva tartásról érdemes mindig tájékozódni, mert nagyon kellemetlen (esős, szeles) időjárás esetén nem nyitunk ki. Asztalfoglalás szükséges. A Pékségnek csak kültéri asztali vannak a teraszon, amelyeket télen fóliával védünk a kellemetlen idő ellen. 

​​​

Farm - gasztronómia: Eat & Drink
Farm - gasztronómia: Pro Gallery
bottom of page